دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 فروردين 1397 - 14:39
گزارش آنا از تحولات سوریه؛

مخالفان حمله نظامی به سوریه در دنیا به صف شدند/ هشدار گوترش درباره حمله به سوریه

روز شنبه گزارش‌هایی ادعایی از مسمومیت شماری از ساکنان منطقه دوما در غوطه شرقی منتشر شد و پس از آن بود که منابع غربی و آمریکا ارتش سوریه را به بمباران شیمیایی غیرنظامیان متهم کردند؛ موضوعی که دولت سوریه و روسیه آن را تکذیب کرده‌اند.
کد خبر : 272405

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا؛ سه‌شنبه شب نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی اتهام حمله شیمیایی نظام سوریه به منطقه دوما بدون هیچ نتیجه‌ای پایان یافت. پس از آن بود که دبیرکل سازمان ملل متحد شب گذشته (چهارشنبه) در بیانیه‌ای اعلام کرد «اعضای شورای امنیت نباید به اقداماتی دست بزنند که کنترل اوضاع از دست خارج شود».


گوترش افزود: «من از نزدیک روند تحولات در شورای امنیت را دنبال کرده‌ام و از اینکه شورا نتوانسته است درباره این موضوع به نتیجه واحدی برسد متاسفم.»


به‌دنبال انتشار گزارش‌های مربوط به جدیدترین مورد از کاربرد مواد شیمیایی در منطقه غوطه شرقی که در کنترل مخالفان سوری است، قطعنامه پیشنهادی کشورهای غربی که حاوی محکومیت دولت سوریه به اتهام ارتکاب این حمله بود از سوی روسیه وتو شد و قطعنامه پیشنهادی روسیه نیز نتوانست رای کشورهای عضو شورا را کسب کند.


دبیرکل سازمان ملل متحد با بیان ملاقاتش با سفیران آمریکا، انگلیس، چین، روسیه و فرانسه گفت: «من سفیران پنج عضو دائم شورای امنیت را احضار و نگرانی عمیق خود را درباره بن‌بست کنونی در شورای امنیت ابراز و تاکید کردم که نباید دست به اقدامی زد که کنترل اوضاع در سوریه از دست خارج شود.»


این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا که سال گذشته در واکنش به حمله شیمیایی و کشتار غیر نظامیان در سوریه، یک پایگاه هوایی ارتش سوریه را هدف حمله موشکی قرار داده بود، تهدید کرده است به تلافی بمباران شیمیایی و کشتار غیرنظامیان سوری، به هدف‌های مربوط به دولت سوریه حمله نظامی خواهد کرد.


رئیس‌جمهوری آمریکا همچنین اظهارات سفیر روسیه در لبنان را که کشورش حملات موشکی به سوریه را دفع خواهد کرد به استهزاء گرفت و از روسیه خواست تا از همکاری با بشار اسد خودداری کند.


مخالفان حمله نظامی به سوریه در دنیا به صف شدند



اما در انگلیس، برخی سیاستمداران از جمله رهبر حزب کارگر (حزب اصلی مخالف دولت) از ترزا می، نخست‌وزیر این کشور خواسته‌اند تا قبل از مشارکت در هر نوع اقدام نظامی علیه سوریه با پارلمان مشورت کند. قرار است ترزا می امروز (پنج‌شنبه) در جلسه هیات دولت درباره نحوه مشارکت در اقدامات تنبیهی علیه سوریه تصمیم‌گیری کند اما بعید است این تصمیم در پارلمان مطرح شود.


از سوی دبگر نخست‌وزیر کانادا اعلام کرد این کشور در حمله احتمالی به سوریه مشارکت نخواهد کرد. مقام‌های ایتالیایی نیز اعلام کردند ایتالیا در عملیات نظامی احتمالی در سوریه شرکت نمی‌کند.
همچنین با وجود تجهیزات نظامی انگلیس در منطقه مدیترانه و آمادگی لندن برای اقدام نظامی علیه سوریه، یک فرمانده سابق نظامی انگلیس هشدار داد چنین اقدامی می‌تواند پایگاه هوایی انگلیس را در تیررس روسیه قرار دهد.


طبق گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، جیمی کارتر، رئیس‌جمهوری اسبق آمریکا نسبت به تقابل نظامی با روسیه در سوریه هشدار داد و گفت: «هرگونه اقدام نظامی علیه روسیه، سوریه یا کره‌شمالی می‌تواند اوضاع را از کنترل خارج کند و برای همه بشریت خطرناک خواهد بود.»


وی افزود: «من مخالف (تقابل نظامی) هستم، زیرا کشورم امن است. دولت آمریکا نباید تدابیری تحریک‌آمیز اتخاذ کند و با کره‌شمالی روسیه یا سوریه وارد تقابل نظامی شود. هر اقدام نظامی، هرچند کوچک، پیامدهای خطرناکی به‌دنبال خواهد داشت.»


کریس مورفی، سناتور آمریکایی گفت: «آمریکا در حالی می‌خواهد به خاطر کشته شدن غیرنظامیان به سوریه حمله کند که خودش کمی آن‌طرف‌تر در یمن مشتاقانه به کشته شدن غیرنظامیان کمک می‌کند.»


آمریکا: همه گزینه‌ها روی میز است



ساره ساندرز، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد: «همه گزینه‌ها درباره واکنش به حمله شیمیایی در سوریه روی میز است و ما در حال تعامل با سران غربی برای اتخاذ راهبرد مشترک هستیم.»


وی با بیان اینکه تاکنون نقشه خاصی مدنظر نیست، افزود: «واشنگتن تاکنون تصمیم نهایی خود را اتخاذ نکرده و جدول زمانی مشخص نشده است. ما روسیه را مسئول حمله شیمیایی در سوریه می‌دانیم.»


این اظهارات در حالی است که ترامپ پیشتر به روسیه هشدار داده بود که آماده پذیرش حملات موشکی در سوریه باشد.


جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا نیز گفته است که واشنگتن در حال بررسی حمله شیمیایی است ولی ارتش آماده است تا گزینه‌های دیگر را نیز طبق تصمیم ترامپ اجرایی کند.


در فرانسه نیز امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری این کشور به‌زودی تصمیم خود را اعلام می‌کند. او گفته بود که حملات نظامی باید «توانایی‌های شیمیایی» سوریه را هدف قرار دهد.


افزایش تحرکات تروریست‌ها در سوریه



گزارش‌ها نشان می‌دهند هم‌زمان با تهدیدهای فزاینده آمریکا و کشورهای غربی برای حمله نظامی به ارتش سوریه، عناصر گروه تروریستی داعش دست به تحرکات غافلگیرکننده‌ای در سوریه می‌زنند.


گروه موسوم به «دیده‌بان حقوق بشر سوریه»، که مقر آن در لندن است اعلام کرد گروه تروریستی داعش در غرب رود فرات واقع در حومه شرقی دیرالزور، استحکامات و مواضع خود را تقویت و نیروهای خود را بازیابی کرده است.


این مرکز وابسته به مخالفان سوری اعلام کرد داعش دست به حملات جدیدی علیه نیروهای سوریه در بادیه(صحرا) المیادین، واقع در غرب رود فرات زده است.


از سوی دیگر، خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) گزارش کرد واشنگتن و ائتلاف مبارزه با داعش عناصر باقی‌مانده در منطقه الشرقیه در سوریه را با هدف بازسازی شبه‌نظامیان مسلح با عناوین جدید وابسته به خود گرد می‌آورند تا آن‌ها را برای اجرای برنامه‌ها و جاه‌طلبی‌های خود برای سرقت و غارت ثروت سوریه، به‌کار بگیرد.


اهالی حومه جنوبی حسکه از انجام هلی‌برن ارتش آمریکا در دوشنبه‌شب برای انتقال شماری از عناصر خارجی گروه تروریستی داعش از منطقه تل الشایر واقع در جنوب شرقی شهر شدادی خبر داد.


پایگاه هوایی انگلیس در قبرس در تیررس روسیه است



یک ژنرال انگلیسی هشدار داد تجهیزات نظامی این کشور واقع در قبرس در تیررس روسیه قرار دارد.


یک مقام دولت انگلیس به روزنامه تایمز گفت: «هواپیماهای انگلیس در فرودگاه نیروی هوایی اکروتیری واقع در قبرس در صورت تایید پارلمان انگلیس،‌ آماده حمله هوایی به سوریه هستند.»


روزنامه فایننشال تایمز نوشت، وزارت دفاع انگلیس هیچ اظهار نظری درباره استقرار تجهیزات نظامی در هیچ جا، در صورت حمایت نظامی از آمریکا برای حمله به سوریه نکرده است اما یک سخنگوی وزارت دفاع انگلیس تایید کرد تجهیزاتی در راستای همکاری با ائتلاف ضد داعش در عراق و سوریه به منطقه مستقر شده بودند.


فایننشال تایمز ادامه داد: «در حال حاضر شش فروند جنگنده تایفون، هشت فروند جنگنده تورنادو، یک فروند هواپیمای سوخت‌رسان متعلق به ارتش انگلیس همه در فرودگاه اکروتیری در قبرس مستقر هستند. علاوه بر آن پهپادها و ناوشکن تیپ 45 نیروی دریایی انگلیس مشغول عملیات ناتو در این منطقه هستند. اما مشخص نیست آیا انگلیس در دریای مدیترانه در حال حاضر زیر دریایی دارد یا خیر؟»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب